Boka Tid via bokadirekt.se

+46 704 56 22 16

OxyNord Sekretesspolicy 

VIKTIGA LÄNKAR

VÄGBESKRIVNING

KONTAKTA OSS

OxyNord

Org.nr.: 559328-4846

kontakt@oxynord.se

Med spårvagn/buss tar du dig lätt till Kaptensgatan

1,3,5,6,7,9,10,190

Parkera gratis 1t vid ICA,
(ca.100m från OxyNord)

Läs mer om upplevelse

Boka gratis konsultation

Läs mer om varför OxyTerapi (mHBOT) är mycket effektivt för att minska hudproblem. OxyTerapi rekommenderas för hudproblem som rosacea, rodnad, atopisk dermatit, eksem eller psoriasis.

Vill du veta mer om hur syrebehandlingen kan hjälpa dig med bältros?

Gå till forskning

Behanding med OxyTerapi (mHBOT) förbättrar nervens metabolism, sänker neurologiskt ödem, lindrar nervsmärtor samt påskyndar hudens läkning. Detta gör OxyTerapi till en effektiv behandling mot bältros. Som ett komplement till rekommenderad medicinering från läkare har OxyTerapi bevisat att ha minskat risken för bestående besvär från 19% till 3% och samtidigt signifikant reducera risken för depression som följd av bältros. Detta gör OxyTerapi till ett självklart val för alla som lider av bältros.

OBS! Om du misstänker att du har bältros ska du kontakta din läkare direkt. Behandlingen består i första hand av smärtlindring, men om du är över 50 år eller har blåsor i ansiktet/ögat behöver du påbörja virushämmande behandling inom tre dagar efter symtomstart.

 

Bältros orsakas av samma virus som vattkoppor (Herpes zoster). När du har haft vattkoppor stannar viruset kvar i din kropp för resten av livet. Viruset kan bli aktivt igen vilket då orsakar bältros. Nedsatt immunförsvar, höga stressnivåer och utbrändhet kan vara utlösande faktorer för bältros, men i vissa fall kan det uppstå trots att man i övrigt är frisk.

Symtom vid bältros är blåsor som ofta uppstår på ena kroppshalvan i en formation som kan likna ett bälte, men kan även förekomma på andra platser på kroppen som till exempel i ansiktet och ögonen. Sjukdomen karakteriseras av kraftig smärta, och är klassad som en av de mest smärtsamma medicinska tillstånd.

Bältos

Behandling med OxyTerapi (mHBOT) sänker inflammation i hela kroppen och lindrar därmed symptom från psoriasis. Behandlingen påskyndar också läkningsprocessen av den skadade huden vid psoriasis. OxyTerapi har flertalet positiva effekter för kroppen, bland annat en förebyggande effekt, då kroppens immunförsvar stärks av behandlingen vilket leder till att kroppens hudceller kan fungera optimalt genom att bibehålla en normal balans för förnyelse och metabolism.

OxyTerapi är en effektiv behandlings-metod då man kan få behandlingar under långa perioder på ett säkert sätt, utan biverkningar. OxyTerapi fungerar därför utmärkt som behandling mot psoriasis då utslagen ofta uppkommer i skov. Behandlingar med OxyTerapi förebygger också att nya utslag uppstår samt mildrar eller kan ta bort symptom helt.

OxyTerapi (mHBOT) hjälper kroppen att minska inflammationen och påskyndar samtidigt hudcellernas läkningsprocess. Detta gör OxyTerapi till en effektiv behandling för att lindra symptom som kliande sår. OxyTerapibehandling eller Behandling med OxyTerapi  påskyndar också hudens läkningsprocess samt bidrar till att huden bygger upp ett skydd som förebygger att nya utslag uppkommer. OxyTerapi förbättrar även sömnkvalitén, vilket ytterligare är en positiv faktor mot att förebygga eksem.

Hur OxyTerapi kan hjälpa dig?

Psoriasis är en immunmedierad, kronisk sjukdom som ger utslag på huden och andra besvär.  Orsaken är en alltför snabb tillväxt av hudceller och en låggradig inflammation i kroppen.

De flesta typer av psoriasis går inte att bota, men psoriasis försvinner helt eller delvis i perioder och kommer tillbaka i skov. Utslagen kan sitta var som helst på hela kroppen, men oftast på armbågarna, knäna, nedre delen av ryggen och hårbotten. 

Precis som med andra inflammatoriska hudåkommor svarar psoriasis bra på syrebehandling.

Psoriasis

Vill du veta mer om hur syrebehandlingen kan hjälpa dig med psoriasis?

Gå till forskning

Vill du veta mer om hur syrebehandlingen kan hjälpa dig med eksem?

Gå till forskning

Efter kosmetiska ingrepp, framförallt i ansiktet, kan tiden efter behandling vara mycket besvärlig då man ofta har stora blåmärken, sår och svullnader. OxyTerapi främjar läkningsprocessen och ger ett snabbare resultat som dessutom också skyddar huden under tiden.

Eksem drabbar cirka 10% av befolkningen och är den vanligaste hudsjukdomen. Eksem finns i många varianter och utgörs av en inflammatorisk process i de övre hudlagren.

Atopiskt eksem är eksem som inte har någon specifik orsak. Tillståndet är förknippad med en genetisk variation som leder till att huden inte kan bevara fuktigheten och ge ett lika bra skydd mot yttre faktorer såsom temperatur, luftfuktighet och bakterier.

Forskning visar att OxyTerapi kan vara ett terapeutiskt alternativ för vissa patienter med eksem, särskilt de som uppvisar dåligt svar på standardbehandling.

 

Eksem och atopisk dermatit

Provade mHBOT i kombination med antiviral medicin för snabbare återhämtning efter bältrosutbrott i ansiktet. Fortsatte även med mHBOT behandlingen efter att medicineringen tog slut då jag upplevde fortsatt minskad smärta, bättre läkning av utslagen i ansiktet samt att jag sov bättre natten efter mHBOT.

Emma Siljebring Kvarnström

OxyNord ställer inte diagnos, förebygger eller behandlar sjukdom utan är ett komplement till hälso- och sjukvård.

OxyTerapi ska inte under några omständigheter ersätta konventionella behandlingar eller mediciner förskrivna av din läkare.

Viktigt att veta

Att främja läkning av svårläkta sår var en av de första fördelarna man upptäckte med OxyTerapi. Läkningsprocesser kräver både energi, syre och en god blodcirkulation.

Behandling med OxyTerapi hjälper till med just dessa områden och ger ökad blodcirkulation och en ökad mängd syre till kroppens celler, vilket möjliggör en större produktion av användbar energi.

Behandlingen ökar även produktionen  av collagen och elastin, vilket kan bidra till att göra ärr mjukare och mindre synliga.

Sårläkning

Huden är kroppens största organ och dess viktigaste skydd mot omvärlden. Den skyddar oss mot strålning, gifter och andra dagliga påfrestningar.

För många räcker dock detta inte till och irritationer, akne samt hudsjukdomar utvecklas. Detta beror ofta på att det bildas slaggämnen/toxiner i huden, vilket försämras av att en inflammatorisk process sätter igång som en reaktion på detta. På grund av bristande blodcirkulation blir problemen ofta bestående eller återkommande.
 

OxyTerapi ökar cirkulationen och bistår immunförsvaret med att bli av med slaggämnen, samtidigt som det hjälper till att sänka inflammation i kroppen. Resultatet blir en mer hälsosam och ren hud som samtidigt är bättre rustad för kommande yttre påfrestningar.

Huden och immunförsvaret


Ring oss

Mer än bara frisk luft

 

+46 704 56 22 16