OxyTerapi sänker inflammationen i hela kroppen, vilket är till stor fördel för reumatiska och kroniska sjukdomar.

+46 768-77 32 25

Mer än bara frisk luft

 

Ring oss

Rehabilitering

I startfasen av rehabiliteringen efter en operation eller skada spelar inflammationen en viktig roll som en del av läkningsprocessen. Om vi tar mycket antiinflammatoriska mediciner i denna period kan vi göra läkningsprocessen mindre effektiv. OxyTerapi effektiviserar istället immuncellerna så att symtomen lindras samtidigt som inflammationsprocessen blir snabbare.

Behandling med OxyTerapi ökar kroppens och cellernas energiproduktion vilket möjliggör en mer intensiv behandling med mindre besvär dagarna efter. Möjligheten ges med dessa effekter att jobba mot förbättring istället för att bibehålla sin funktion.

Efter en operation eller en större skada, som till exempel stroke eller hjärnskakning är den första perioden efter insjuknande avgörande för hur din vardag i framtiden kommer att se ut. Med större kapacitet och effekt av rehabiliteringen förbättrar du din prognos.

Hantera och reducera symtom vid kroniska besvär

Vid en kronisk tillstånd är det viktigt att i samråd med vårdpersonal lägga upp en behandlingsplan. Många människor med kroniska sjukdomar som till exempel fibromyalgi eller multipel skleros (MS) begränsas i sin rehabilitering då deras kroppar har en sämre förmåga att återhämta sig.

Reumatism och Bechterews sjukdom är ytterligare exempel på inflammatoriska sjukdomar. Gemensamt för ovan nämnda tillstånd är att de i större eller mindre grad påverkas av inflammation.

Återhämtning

Om du har en behandlingsplan från hälso- och sjukvården sedan tidigare är ofta fysisk träning eller att utföra fysiska aktiviteter ett huvudfokus.

Hur ofta man kan träna effektivt begränsas av hur effektivt kroppen återhämtar sig i efterhand. 

Ökad energiproduktion

Under rehabilitering efter en operation eller en större skada, som t.ex stroke, behöver kroppens celler stora mängder användbar energi (ATP). Det ökade behovet av energi är på många sätt jämförbar med det som personer med kroniska tillstånd upplever i vardagen.

OxyTerapi ökar cellmetabolism vilket möjliggör en mer effektiv rehabilitering samt leder även till mer ork i vardagen.

Säker och effektiv rehabilitering efter operation och skada

En större skada, en operation eller ett ingrepp har stor påverkan på kroppen. Immunförsvaret blir nedsatt och blodkärl blir skadade.

OxyTerapi främjar immuncellernas produktivitet och stimulerar en snabbare läkning med mildare symptom och mindre svullnad. Kroppens angiogenes ökar till följd av behandlingen, vilket leder till en snabbare återbildning av skadade strukturer.

Bättre prognos

Den första tiden efter en skada eller efter ett ingrepp är ofta avgörande för slutresultatet. Hur mycket framgång man gör i sin rehabilitering efter sin skada ger ofta en god prognos på slutresultatet. I bästa fall kan förlorade funktioner och rörelser återfås under behandling. Detta möjliggör att man kan börja träna den förlorade funktionen tidigare, vilket tillsammans med övriga behandlingseffekter möjliggör en mer effektiv rehabilitering.

Viktigt att veta

OOxyNord ställer inte diagnos, förebygger eller behandlar sjukdom utan är ett komplement till hälso- och sjukvård.

OxyTerapi ska inte under några omständigheter ersätta konventionella behandlingar eller mediciner förskrivna av din läkare.

OxyTerapi främjar immuncellernas funktion och påskyndar inflammationens naturliga process, vilket leder till en snabbare återbildning av muskelfibrerna.
OxyTerapi ökar cellmetabolism vilket möjliggör en effektiv rehabilitering såväl som mer ork  i vardage

Boka gratis konsultation

Läs mer om upplevelse

Parkera gratis 1t vid ICA,
(ca.100m från OxyNord)

Med spårvagn/buss tar du dig lätt till Kaptensgatan

1,3,5,6,7,9,10,190

kontakt@oxynord.se

Org.nr.: 559328-4846

OxyNord

KONTAKTA OSS

VÄGBESKRIVNING

VIKTIGA LÄNKAR

OxyNord Sekretesspolicy 

+46 768 77 32 25

Boka Tid via bokadirekt.se