Boka Tid via bokadirekt.se

+46 704 56 22 16

OxyNord Sekretesspolicy 

VIKTIGA LÄNKAR

VÄGBESKRIVNING

KONTAKTA OSS

OxyNord

Org.nr.: 559328-4846

kontakt@oxynord.se

Med spårvagn/buss tar du dig lätt till Kaptensgatan

1,3,5,6,7,9,10,190

Parkera gratis 1t vid ICA,
(ca.100m från OxyNord)

Läs mer om upplevelse

Boka gratis konsultation

Se video

Har varit på OxyNord flera gånger och det är sällan man kan koppla av på ett så bra sätt, jag som tävlar och tränar mycket får en terapi som underlättar det väldigt mycket sen när jag ska prestera på topp.

Benham Razaki Abdourazakov

Athlete, Jiu-Jitsu World Champion

OxyNord ställer inte diagnos, förebygger eller behandlar sjukdom utan är ett komplement till hälso- och sjukvård.

OxyTerapi ska inte under några omständigheter ersätta konventionella behandlingar eller mediciner förskrivna av din läkare.

Viktigt att veta

OxyTerapi förbättrar sömnkvaliteten och har bevisat öka koncentrations förmågan. 

När en skada uppstår vill man kunna komma tillbaka till träning och tävling igen så snabbt som möjligt. Att ta genvägar och/eller återgå till träning/tävling för fort ökar risken för skador, även av mer allvarlig grad. 

Idrottsskador

En viktig del av återhämtningsprocessen som många glömmer bort (eller har svårigheter med) är sömnen. En god sömnrutin är helt avgörande för att göra kroppen redo för nya påfrestningar och utmaningar. I de allra flesta idrotter är det dessutom viktigt att kunna hålla sig fokuserad för att få ett gott utbyte av träningen samt för att undvika misstag som kan leda till skador.

OxyTerapi förbättrar sömnkvaliteten och har bevisat öka koncentrationsförmågan.

Med hjälp av OxyTerapi kan tillräckligt med syre tillföras så att immuncellerna kan utföra sitt jobb snabbare och samtidig lindra symtomen på inflammation.
OxyTerapi (mHBOT) ökar mängden syre i blodet med upp till 400%
OxyTerapi (mHBOT)  har visat sig vara effektiv för att öka kroppens blodcirkulation och effektivisera borttagning av biprodukter och mjölksyra

Den första fasen av läkningsprocessen är inflammation. Som tidigare nämnt vill man inte motverka, utan hjälpa inflammationen så den kan slutföra sitt viktiga arbete. När immuncellerna inte får tillräckligt med syre produceras ett protein som kallas HIF-1α, vilket bland annat leder till smärta och svullnad.

Med hjälp av OxyTerapi kan tillräckligt med syre tillföras så att immuncellerna kan utföra sitt jobb snabbare och samtidig lindra symtomen på inflammation.

Sömn

Inflammation

Metabolism - kroppens Energiproduktion 

Nybildning av blodkärl

(angiogenes)

Blodcirculation

Vad kan du vinna?

Varje steg i läkningsprocessen kräver stora mängder energi. Energin produceras inuti cellerna och styrs till stor del av mängden tillgänglig syre i vävnaden.

Behandling med OxyTerapi ökar mängden syre i blodet med upp till 400%. Ytterligare en viktig effekt av behandlingen är att blodplasman mättas med syre. Blodplasman kommer lättare åt områden med begränsad blodcirkulation och syre kan transporteras mer effektivt från blodkärl och in vävnader.

Under hela läkningsprocessen är blodtillförseln nödvändig. Blodet transporterar näringsämnen, syre och immunceller till det skadade eller infekterade området samt transporterar bort toxiner och biprodukter. 

Idrottsskador inträffar oftast i områden med lägre blodcirkulation (muskelsenor och ledband) och dessutom hindras blodtillförseln i varierande grad, beroende på hur skadan ser ut.

Behandling med OxyTerapi möjliggör en optimal tillförsel av syre i den akuta fasen och ökar cirkulationen på lång sikt, då nya blodkärl bildas.

För att kunna genomföra nya aktiviteter behöver musklernas energilager fyllas på.
Det är oerhört viktigt att ha en komplett och varierad kost som innehåller samtliga ämnen som kroppen behöver samt ett välfungerande kärlsystem som kan transportera näringsämnen till cellerna. Under träning ökar glykolysen (nedbrytningen av glukos) och omsättningen av ATP. Detta leder till en uppsamling av mjölksyra och protoner i cellerna. OxyTerapi har visat sig vara effektiv för att öka kroppens blodcirkulation och effektivisera borttagning av biprodukter och mjölksyra.

Genom intensiv träning får muskelfibrerna små skador som behöver läka innan muskeln kan prestera optimalt igen utan att riskera större skador. Dessa små skador i muskelfibrerna leder till nedsatt blodcirkulation, ökad inflammation och träningsvärk. Inflammation är en del av kroppens immunförsvar och bör inte avslutats i förtid med läkemedel (kortison eller ibuprofen).

OxyTerapi främjar immuncellernas funktion och påskyndar inflammationens naturliga process, vilket leder till en snabbare återbildning av muskelfibrerna.

OxyTerapi främjar immuncellernas funktion och påskyndar inflammationens naturliga process, vilket leder till en snabbare återbildning av muskelfibrerna.

Innebörden av återhämtning

För att öka prestationen och för att du ska kunna höja din nivå inom din idrott finns det inga genvägar, det enda som gäller är att träna. Med en mer effektiv återhämtning kan du öka tränings-intensiteten utan att tappa kvalitet på varken träning eller tävling. Du minskar även risken för att drabbas av skador.

Med OxyTerapi (mHBOT) ökar du kroppens förmåga att återuppbygga celler samt att blodcirkulationen ökar, vilket innebär att mer näringsämnen kan transporteras till cellerna samt att cellerna blir av med slaggprodukter och toxiner.

Idrott

Ring oss

Mer än bara frisk luft

 

+46 704 56 22 16

Med OxyTerapi ökar du kroppens förmåga att återuppbygga sina celler och cirkulationen så att man mer effektivt kan tillföra näringsämnen och blir av med toxiner.